en
cz

Společnost M.B.A. Finance podpořila fórum Věřitelé v době prodlužnické

Společnost M.B.A. Finance se stala partnerem osmého ročníku Fóra věřitelů pod názvem Věřitelé v době prodlužnické. Jako člen Asociace inkasních agentur se tak aktivně zapojila do debaty o právním rámci, ekonomických dopadech, společenském významu a etice mimosoudního inkasa.

Na fóru se pravidelně scházejí velcí věřitelé, právníci, lidé z neziskovek a další profesionálové, kterých se dluhová problematika dotýká. Letos se sešlo na 150 odborníků, mezi kterými nechyběli zástupci velkých korporací, jakými jsou ČSOB a ČSOB Pojišťovna, O2, T- Mobile, ČEZ, E.ON, ESSOX, Homecredit, ČMSS, Modrá pyramida a další.

Fórum zahájil prezident Asociace inkasních agentur Radek Laštovička

V úvodu hovořil prezident Asociace inkasních agentur Radek Laštovička o nejistotách mimosoudního inkasa, které plynou z jeho nedostatečného zakotvení v právním řádu, a vyzval přítomné, aby se společně snažili o nápravu tohoto stavu.

Kromě inkasních specialistů z firem, které jsou v nezáviděníhodné roli věřitelů, přišli diskutovat také politici a zástupci státní správy. Objektivně, a tedy proti proudu politické korektnosti, hovořili o problémech s dluhy poslanec Patrik Nacher a předseda Ústavně právního výboru Marek Benda. Oba se shodli na nutnosti řešit dluhy prevencí a úpravou legislativy. Jejich slova potvrdil soudce a místopředseda Nejvyššího soudu ČR Roman Fiala, který vidí řešení v posílení práva věřitelů.

 

 

Místopředseda Nejvyššího soudu ČR Roman Fiala je zastáncem posílení vymahatelnosti práva věřitelů.

V příspěvcích zazněly i zkušenosti ze zahraničí, které zprostředkovali Matija Arapović, člen Rady Federace evropských národních asociací inkasních agentur, Kay Uwe Berg, výkonný ředitel Federální asociace německých inkasních agentur a Martin Musil, prezident Asociace slovenských inkasních společností. V jejich příspěvcích zazněly informace, kterými by se mohli inspirovat naši legislativci pro další úpravy právního řádu, který je dnes vychýlen v neprospěch věřitelů.

Akci zakončila panelová diskuze a po ní neformální debata, ve které si přítomní vyměňovali své zkušenosti a názory na to, jak by do budoucna měla vypadat legislativa řídící výši a rozsah oprávněných nákladů na vymáhání pohledávek.

 

 

Více informací naleznete na oficiální stránce Fóra věřitelů 2019 https://forumveritelu.cz.

Roman Bartuška, CEO M.B.A. Finance předává kávovar De´Longhi, který si z tomboly odnáší Jan Medelský, Sales account manager CRIF.
Roman Bartuška, CEO M.B.A. Finance předává kávovar De´Longhi, který si z tomboly odnáší Jan Medelský, Sales account manager CRIF.

 

Pro účastníky konference byl připravený bar M.B.A. Finance s drinky z portfolia Moët Henessy.

 

O přestávkách, po zastávce u baru, pokračovali hosté ve výměně názorů a zkušeností s inkasem pohledávek.

 

Letošní ročníku Fóra věřitelů se zúčastnilo přes třicet odborníků ze všech oborů.

 

Back

MBA Consult uses cookies to improve your experience. In case of disagreement, leave the site.